Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » » Реєстрація » ВхідСереда
24.04.2024
17:16
Головна » 2012 » Листопад » 30 » районний семінар вчителів світової літератури
15:52
районний семінар вчителів світової літератури
В листопаді 2010 року на базі нашої школи відбувся районний семінар вчителів світової літератури на тему – «Шляхи підвищення інтересу школярів до вивчення світової літератури».





Вчителька світової літератури Семенишина Л.А. запросила учасників на урок-подорож «Перемога теплих стосунків над багатством Снігової Королеви» у 5 клас, на якому діти вчилися цілісно сприймати художній твір, розкриваючи його головну думку, працювали над розвитком умінь давати розгорнуті відповіді на запитання. Подорожуючи маршрутом Герди, учні відгадували героїв за описом, складали сенкан до слова «казка», гралися в літературне лото, створювали асоціативний кущ до образів Герди та Снігової Королеви, з цікавістю спостерігали за інсценівкою до казки.



Особливе зацікавлення викликав усний журнал «Золота копальня знань», на який були запрошені герої, знайомі учням з уроків світової літератури. Діти з великим задоволенням грали ролі, талановито перевтілившись у той чи інший художній образ.



Під час методичного тренінгу педагоги спробували перевтілитися спочатку в учнів, відповідаючи на питання, чому вони не люблять уроки світової літератури, потім у вчителів, з’ясовуючи, чому їм важко проводити уроки, і насамкінець – у підручники, даючи відповіді на питання, якими вони мають бути, щоб їх хотілося вчити. Цікавою була вправа-роздум «Урок метелика», після виконання якої педагоги сформулювали основні вимоги до уроку світової літератури.



Своїм досвідом з використання ІКТ на уроках світової літератури поділилася вчителька світової літератури Стрієвської ЗОШ Кокуть Г.А. Використовуючи метод «Мікрофону», кожен вчитель мав змогу висловити свої враження від переглянутих уроку та заходу, побажання та рекомендації вчителю.

Переглядів: 1122 | Додав: Maximus07 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Архів записів
Корисні сайти
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz